Snoeibedrijf Haven overgenomen door firma A. de Jonge

A. de Jonge > Nieuws > Nieuws > Snoeibedrijf Haven overgenomen door firma A. de Jonge

7 februari 2022 / Door A. de Jonge VOF

Firma A. de Jonge uit Sint Jansklooster heeft afgelopen week Snoeibedrijf Haven uit Marknesse en haar machinepark overgenomen. Donderdagochtend werden de laatste krabbels gezet waarna de deal officieel werd beklonken door de twee partijen.

In 2010 heeft Sijbrand Haven het snoeibedrijf opgezet, door de jaren heen is het bedrijf gaan groeien tot wat het nu is. Het bedrijf is gespecialiseerd in het snoeien van windsingels en onderhoud daarvan. De afgelopen jaren was er al een nauwe samenwerking met Firma A. de Jonge waardoor we elkaar op vele fronten konden versterken. Hierdoor hebben we gezamenlijk besloten om verder te gaan.

Bram de Jonge, Karel de Jonge en Wim Odink zijn blij met de overname van het bedrijf. “Dit is voor ons ook de eerste keer dat we zoiets doen, maar we zijn ervan overtuigd dat we dankzij de overname onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Sijbrand gaat namelijk gedeeltelijk bij ons aan het werk als uitvoerder. Hij kent het vak, de klanten en zijn machines. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het grootschalig snoeien van allerlei hagen en singels. Die expertise kunnen wij als A. de Jonge nu dus ook gaan aanbieden”, zegt financieel directeur Bram de Jonge.

Haven is ook content met de overdracht: “Voor mij gaan de dagen er nu ook anders uitzien. Ik zal minder op de trekker te vinden zijn maar ga mij vooral richten op de planning en de aansturing. Ik blijf ook het aanspreekpunt voor de klanten die ik de afgelopen jaren van dienst mocht zijn, dus voor hen zal weinig veranderen. Mijn vrouw en ik hebben goed nagedacht over de verkoop van het bedrijf en ik ben ervan overtuigd dat we onze klanten nu nóg beter van dienst kunnen zijn.”

Firma A. de Jonge richt zich al decennia op de aanleg en het onderhoud van tuinen, openbaar groen, natuurgebieden en boomverzorging. Met de overname van het bedrijf uit de Noordoostpolder kan het bedrijf uit Sint Jansklooster zich nog verder onderscheiden in het uitvoeren van machinaal snoeiwerk.